מתכונים פשוטים לחיים קלים
מרביתנו מתקשים לשלב אורח חיים מודרני יחד עם שיגרת אכילה בריאה ורגועה
לרוב מזון בריא, הוא "מזון איטי" שדורש להשקיע אנרגיה בקניות ובהכנתו
לכן רוב המתכונים שמוצגים פה הם פשוטים וישימים, כאלה של מינימום התעסקות, כאלה שאפשר לארוז איתכם לעבודה, או גם להכין להקפאה ולהפשיר כשרעבים מבחינתי תזונה בריאה היא תזונה בסיסית ופשוטה. חומרי הגלם צריכים להיות טריים ורצוי לצרוך אורגני כמה שמתאפשר
צריכת ירקות אורגניים היום היא כבר הרבה פחות יקרה ובכל אזור מגורים ניתן להתחבר ישירות לחקלאי אורגני חרוץ או להזמין סל מפנק ישר הביתה
באפן כללי ארוחה בריאה תהיה ארוחה מגוונת בירקות מסוגים שונים, בפחמימות טובות ומלאות ובמקור טוב לחלבון, רצוי מהצומח ובמעט שמן איכותי (שמן זית/קוקוס/גהי/שומשום)
המזון צריך להיות טרי, וכל סוגי הקטניות רצוי שיהיו מונבטות
אחד העקרונות הבסיסיים בשמירה על תפריט מלא ובריא הוא זמינות המזון לכן הקפידו שיש לכם רשימת קניות טובה, חקלאי אורגני טוב והתחילו להנביט על דרך קבע.
אני מוצאת שגם בימים ש"אין זמן" לשים סיר אורז מלא ולהכין סלט ,לוקח לי פחות מחצי שעה ועושה לי ממש ממש טוב.
המטבח של הילה - בשול וקסמים
המטבח הוא לבו של הבית, לכן אני דואגת בו לאווירה טובה, שמה לי מוזיקה אהובה ושמה לב שנעים לי בסביבת הבשול שלי כך שכל סיר ומאפה מתמלאים באנרגיה טובה ומרפאה והאוכל מאוד טעים.
הבשול מרגיע ומאזן אותי. כשאני במטבח זהו זמן ההשראה שלי ,והתחביב האהוב עלי הוא להפוך מתכונים מוכרים ואהובים למתכוני בריאות.
כמעט בכל מתכון אפשר לצמצמם משמעותית כמויות של סוכר ושמן ולהחליפם לשמנים איכותיים לא מחומצנים.
בדרך כלל אני מחליפה את השמנים לשמן זית/שומשום איכותיים, את הסוכר לתחליפים איכותיים כמו סוכר קוקוס, סירופ מייפל, סטיביה, ועובדת עם חומרים לא מעובדים כמו פירות, וקמחים מלאים ללא גלוטן.
הידע הרב שרכשתי בגישות תזונה מסורתיות תורם רבות לאופי הבשול שלי.
לכל מזון יש אנרגטיקה שמשפיעה על אופן העכול שלו בגוף ולכל צמחי התבלין והתבלינים היבשים יש איכויות שונות. היופי הוא לדעת "לאזן" את המזון כך שהתבלון בו יקל על העכול והספיגה ויהיה מותאם לפי צרכים אישיים ולפי עונות השנה.
ברוב המקרים תבלון נכון ושימוש בצמחי תבלין במזון יקל וישפר רבות את העכול ויעשיר את המזון בנוגדי חימצון חשובים.